۱۳۸۸ بهمن ۶, سه‌شنبه

معجزه شلغم 2

شلغم و خواص آن
شلغم خوب داراي سه نشانه است:
1-شلغم بايد سفت و تازه باشد، بنابراين اگر وسط آن شل بوده و با فشار انگشت فور برود،پلاسيده و مانده است و چنانچه پخته و مصرف شود.در روده ها توليد نفخ مي کند.
2-پوست خارجي آن بايد براق و شفاف باشد.
3-شلغم بايد سنگين باشد و وقتي وسط آن را بريديد،درونش را روشن و شفاف ببينيد.

نکات مفيد:


ـ مقداري از شلغم را به صورت خام بخوريد.پختن شلغم سبب از بين رفتن «گلکوسينوليت»آن مي شود.
ـ شلغم يکي از بقولات بسيار مقوي و مغذي است که به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندي و سرشار بودن از املاح مفيدي مانند کلسيم و منيزيم از مواد غذايي بسيار با ارزش به حساب مي آيد.شلغم خون ساز است و همانطور که گفتيم،املاح کلسيم و منيزيم و ساير مواد موجود در آن موجب جلوگيري از ابتلاء به بيماريهاي خطيري مانند سرطان مي شود.
ـ بايد دانست که از برگ شلغم خواه به صورت پخته يا خام در سوپ يا سالاد يا خوراکيهاي ديگر استفاده مي شود.علاوه بر آنکه در برگ شلغم مقدار زيادي کلسيم وجود دارد،اين گياه حاوي مقادير زيادي آهن و مس هم مي باشد که سبب ازدياد خون و مخصوصاً هموگلوبين مي شود.هر اندازه رنگ برگ شلغم تيره تر باشد،يد بيشتري درآن وجود دارد.همچنين ويتامين «آ»،«ب»و «ث» که در برگ و ريشه ي آن موجود است،نقش مؤثر و مهمي در حفظ تعادل عصبي و تغذيه اي ايفا مي کند.

کاربرد شلغم:


ـ شلغم،اثر مفيد و مؤثري در درمان بيماريهاي دستگاه تنفسي دارد.براي اين منظور از آش يا سوپ استفاده مي شود.همين طور مي توان عصاره ي آن را به دست آورد.براي اين کار شلغم را با وزن مساوي شکر سرخ در کمي آب ريخته و به ملايمت حرارت مي دهند.طريقه ي ديگر آن است که وسط شلغم بزرگي را خالي کرده، شکر سرخ را در آن ريخته،پر مي کنند و مي پزند. شکل سوم آن است که شلغم را به حلقه هاي گرد بريده و پياز را نيز به همين شکل در بياورند.سپس در ظرف گودي، طبقات شلغم و پياز را بر روي حرارت بگذارند.وقتي گرم شد، به تدريج شربت آن جدا مي شود. اين شربت براي درمان سرماخوردگي و گلودرد بسيار نافع است و از آن مي توان به عنوان غرغره درهنگام گلودرد استفاده کرد.
ـ براي درمان دمل،کورک و هر نوع کانون التهابي و تورمي يا چرک،ضماد شلغم را روي موضع بگذاريد.
ـ ترب سياه هم تمام خواص شلغم را دارد و حتي در برخي مواقع،از شلغم غني تر است.بهتر آن است که ترب سياه و شلغم خام را رنده کرده، به شکل خام ميل کنيد تا از خواص آنها به طور کامل بهره گيريد.مي توان از اين دو همراه با سبزي هاي ديگر نيز به صورت سالاد استفاده نمود.

فوايد شلغم:


1-برطرف کننده ي سرفه است.
2-نرم کننده ي سينه، معده و روده است.
3-اشتها را تحريک مي کند.
4-براي معالجه ي سرماخوردگي، ورم لوزه ها يا آنژين شديد و گلودرد، شربت شلغم مفيد است.
5-به علت داشتن ويتامين هاي «آ»، «ب»و «ث»، نور چشم و قوه ي بينايي را زياد مي کند.
6-ريشه ي آن،اثر نرم کنندگي دارد و در رفع سرفه، سياه سرفه و آسم، به صورت جوشانده هاي غليظ و مخلوط با عسل، مورد استفاده قرار مي گيرد.
7-داراي يک ماده ضدعفوني قوي است و به همين جهت در درمان سرماخوردگي و بيماري هاي عفوني تأثير بسيار زيادي دارد.
8-حاوي فسفر، کلسيم، آهن و ويتامين هاي «ب»و «ث»است و سبب افزايش نيروي جنسي و تقويت عمومي بدن مي شود.
9-شلغم براي رشد و استحکام استخوان بندي بسيار مفيد است.
10-اگر ريشه هاي نازک و باريک روي شلغم، خشک و ساييده و با عسل مخلوط شود، براي سختي ادرار مفيد خواهد بود و بسياري از امراض مجاري ادرار را درمان مي کند.
11-فسفر موجود در شلغم موجب تقويت سلولهاي عصبي مي شود.
12-آب شلغم پخته را مي توان در انواع گلودرد و به خصوص عوارض سرماخوردگي غرغره کرد.
13-اگر شلغم را در ظروف سربسته يا درون خمير بپزيد،چون آب و اسانس هاي آن خارج نمي شود، زياد شدن اشتها را به همراه خواهد داشت.
14-آب شلغم به سبب داشتن انسولين گياهي و ويتامين هاي مفيد براي درمان مرض قند و سنگ مثانه مفيد است.
15-براي جلوگيري از ناراحتي هاي پوستي به ويژه جوش صورت (غرور)،شلغم بسيار سودبخش است.
16-شلغم به علت داشتن ويتامين «ث»از رقيق شدن خون جلوگيري مي کند و به دليل وجود همين ويتامين،مانع از خونريزي مي شود و خستگي را برطرف مي کند.
17-ريشه هاي نازک شلغم، ورم طحال و سوزش ادرار را برطرف مي کند، بدين منظور بايد ريشه هاي باريک شلغم را تميز شسته و پس از خشک کردن، بساييد و همراه با کمي عسل ميل کنيد!
18-ترشي شلغم، مقوي احشاء، اشتها آور و بدون نفخ است.
19-شلغم به سبب داشتن ويتامين «آ»براي تسکين و خارش و دردهاي مفصلي، سرمازدگي، نقرس و معالجه ي ترک به صورت استعمال خارجي مفيد است؛ براي اين منظور بايد شلغم را در مقدار کمي آب پخته و به صورت مرهم در محل مورد نظر قرار دهيد.
20-براي التيام بيماري نقرس و درد مفاصل،يک عدد شلغم را پخته و نرم کنيد وبه شکل فرني درآوريد و مانند مرهمي روي مفاصلي که درد مي کند،بگذاريد.
21-تخم شلغم در تمام خواص و اعمال،از شلغم مفيدتر و قوي تر بوده و مقدار مصرف آن را درهر دقيقه 6/25 گرم است که همراه با عسل يا شربت،براي معالجه ي امراض ياد شده مي خورند.
22-مصرف شلغم در مورد درمان کم خوني،تجويز شده است، زيرا در افزايش گويچه ها (گلبول هاي)قرمز خون، بسيار مؤثر مي باشد.
روش تهيه ي شربت شلغم به اين ترتيب است:ابتدا وسط يک شلغم را خالي مي کنند و در آن کمي شکر مي ريزند.پس از مدتي آب در آن جمع مي شود. آب آن را با قاشق برداشته و مصرف مي نمايند.
24-شربت شلغم به طريقي که گفته شد براي معالجه سياه سرفه بچه هاي مفيد است و مصرف آن هيچ ضرري براي آنها ندارد.
هشدار:کساني که از حيث هضم غذا يا معده دچار اشکال هستند و يا روده هاي ظريفي دارند،بايد از مصرف شلغم خودداري نمايند.
توصيه:اگر مي خواهيد از شلغم در موارد درماني استفاده کنيد،حتماً با پزشک خود مشورت کنيد.

آش شلغم (براي شش نفر)


با توجه به خواص زيادي که شلغم دارد،طرز تهيه ي آش شلغم را در نظر گرفتيم که بسيار خوشمزه است.

مواد لازم:


شلغم:700 گرم (به قطعات متوسط خرد شود)
برنج:50 گرم
پياز داغ:3 قاشق سوپخوري
گوشت چرخ کرده:250 گرم
پياز:يک عدد (رنده شده)
لپه:70 گرم
زردچوبه:يک قاشق چاي خوري
نمک و فلفل:به مقدار لازم
آب:حدود 2 ليتر يا 8 ليوان
روغن:به مقدار لازم
کشک، نعناع داغ، پياز داغ و کمي کوفته ريزه براي تزئين
توجه:مي توان به جاي گوشت چرخ کرده گوشت مغز ران هم استفاده کرد، ولي با کوفته ريزه آش سريع تر تهيه مي شود.

طرز تهيه:


ـ گوشت را با پياز رنده شده، نمک و فلفل ورز مي دهيم و بصورت کوفته ريزه در مي آوريم و در کمي روغن سرخ مي کنيم.
ـ در قابلمه اي متوسط لپه را با زردچوبه کمي تفت مي دهيم، کوفته ريزه و لپه را با هم مخلوط مي کنيم و با آب به مدت 35 دقيقه حرارت ملايم مي گذاريم تا بپزد.سپس برنج را افزوده و به مدت 30 دقيقه کنار مي گذاريم تا کمي جا بيفتد.در اين مرحله نمک و فلفل و آب را اندازه مي کنيم.در انتهاشلغم و پيازداغ را مي افزاييم و روي حرارت ملايم مي گذاريم تا شلغم بپزد و آش کاملاً جا بيفتد.
ـ اين آش را با کمي کشک،نعناداغ يا پياز داغ و کمي کوفته مي توان تزئين کرد.

معجزه شلغم

شلغم ضد سرطان است

--------------------------------------------------------------------------------

شلغم نه تنها ازنظر داشتن ويتامين و خواص معدني‌اش ارزنده است بلكه از حيث ساير ويژگي‌هاي غيرغذايي هم سرآمد بوده و در زمره سبزي‌هاي مهم شمرده مي‌شود. اين سبزي نيز در خانواده كلم و پياز جاي مي‌گيرد و جزو مواد غذايي پيش‌گيري كننده از سرطان به‌شمار مي‌آيد، زيرا همانند كلم‌پيچ و ساير گياهان چليپايي، طبق تحقيقات آزمايشگاهي از موادي برخوردار است كه رشد سرطان را در جانوران متوقف مي‌سازد. به‌علاوه اين سبزي يكي از بقولات بسيار مقوي و مغذي است كه به سبب دارا بودن 10 درصد مواد قندي و سرشار بودن از املاح مفيدي مانند كلسيم و منيزيم جزو مواد غذايي بسيار باارزش به حساب مي‌آيد. اين سبزي يكي از پاك‌كننده‌ها و سازنده‌هاي خون بوده و چنان كه گفته شد، املاح كلسيم و منيزيم موجود در آن موجب جلوگيري از ابتلا به بيماري‌هاي خطرناكي مانند سرطان مي‌شود. همچنين نوع ديگري از شلغم كه به نام شلغم روغني (منداب) شهرت دارد، كمي بزرگ‌تر و زردرنگ‌تر از شلغم معمولي است و داراي مواد ضد سرطاني فراوان‌تري است.



شلغم براي سرماخوردگي

جالب است بدانيد كه شلغم در هواي سرد بسيار خوب رشد مي‌كند و شايد وجود همين علت است كه موجب مي‌شود اين سبزي براي درمان بيماري‌هايي كه در فصل سرما زياد است و بيماري‌هاي تنفسي به‌كار ‌رود. شلغم، اثر مفيد و موثري در درمان بيماري‌هاي دستگاه تنفسي دارد، حتما اين خاصيت را امتحان كرده‌ايد. براي اين منظور از آش و سوپ آن استفاده مي‌شود. حتي بخور آن نيز براي بهبود عملكرد ريه‌ها بسيار مفيد است. همين‌طور مي‌توان عصاره آن را به دست آورد. شغلم پخته بهترين دارو براي برونشيت است. به‌علاوه اين سبزي سرفه را نيز تسكين مي‌دهد. بالاخره سعي كنيد كه در فصل زمستان براي پيشگيري از سرماخوردگي و بيماري‌هاي تنفسي لااقل چند بار در هفته شلغم بخوريد، زيرا شلغم پخته بهترين دارو است. اين سبزي بدن را پاك كرده مواد سمي را از بدن خارج مي‌سازد. البته آب شلغم خام، خواص بيشتري از شلغم پخته دارد اما به شرطي كه معده شما را ناراحت نكند. اگر گلودرد داريد، آب پخته شلغم را قرقره كنيد تا كم‌كم گلودردتان كاهش پيدا كند. براي اين كار شلغم را با شكر سرخ به وزن مساوي در كمي آب مي‌ريزند و به ملايمت حرارت مي‌دهند. طريق ديگر آن است كه وسط شلغم بزرگي را خالي كرده و شكر سرخ را درون آن مي‌ريزند و پر مي‌كنند و مي‌پزند. شكل سوم نيز آن است كه شلغم را به حلقه‌هاي گرد بريده و پياز را نيز به همين شكل درمي‌آورند. سپس طبقات شغلم و پياز را در ظرف گردي بر روي حرارت مي‌گذارند و هنگامي كه گرم مي‌شود به تدريج شربت آن جدا مي‌شود. اين شربت براي درمان سرماخوردگي و گلودرد بسيار مفيد است و از آن مي‌توان به‌عنوان قرقره نيز استفاده كرد كه در موارد گلودرد به كار برده مي‌شود. علاوه بر عفونت‌هاي ريوي، در هنگام بروز دمل، كورك و هر نوع كانون التهابي و تورمي يا چركي، از ضماد شغلم پخته استفاده شده و بر روي موضع مي‌گذارند.



خواص ديگر اين سبزي

جالب است بدانيد كه اين سبزي در شرق آسيا بيشترين استفاده را دارد و اعتقاد بر اين است كه موجب بهبود تعريق مي‌شود به‌خصوص در هنگام بيماري خاصيت ادرارآوري داشته و به تصفيه كبد و كيسه صفرا هم بسيار كمك مي‌كند. از اين رو به افرادي كه از بيماري عفوني رنج مي‌برند و از آنتي‌بيوتيك‌هاي قوي استفاده مي‌كنند، توصيه مي‌شود كه از اين سبزي استفاده كنند. در ضمن، مطالعات نشان داده‌اند كه اين سبزي اگر به‌‌صورت خام ميل شود، به بهبود فعاليت ريه‌ها كمك مي‌كند. اين سبزي در هر 100 گرم خام خود داراي 48 ميلي‌گرم كلسيم، 20 ميلي‌گرم ويتامين c و 280 ميلي‌گرم پتاسيم است. به‌علاوه، فقط 23 كالري انرژي دارد. مطالعات نشان داده است كه در شلغم تركيباتي وجود دارد كه باعث تصفيه خون و دفاع بدن در برابر بيماري‌هاي عفوني مي‌شود. پتاسيم موجود در شلغم، چربي را خنثي مي‌كند و براي تنظيم فشارخون بالا نيز بسيار مفيد است. از طرف ديگر فسفر موجود در شلغم نيز موجب تقويت سيستم عصبي مي‌شود.



برگ شلغم بهتر از خود شلغم

علاوه بر خود شلغم، برگ آن نيز ارزش غذايي فراواني دارد و توصيه مي‌شود برگ آن را نيز مانند كاهو و كلم در سالاد بريزند و يا به سوپ افزوده شود. نه تنها دربرگ شلغم مقدار زيادي كلسيم وجود دارد بلكه اين گياه حاوي مقادير زيادي آهن و مس نيز هست كه سبب ازدياد خون و به‌ويژه هموگلوبين مي‌شود. جالب است بدانيد كه هر اندازه رنگ برگ شلغم تيره‌تر باشد، يد بيشتري در آن خواهد داشت كه براي بيماران مبتلا به اختلالات تيروئيدي بسيار مفيد است. به‌علاوه، وجود ويتامين a، b و c در برگ و ريشه آن، به خوبي نشانگر نقش موثر و مهم آن در حفظ تعادل عصبي و به خصوص در تعادل تغذيه آن است. حتي بررسي‌ها به تازگي نشان داده‌اند كه عصاره شلغم، حل و دفع سنگ‌هاي كليوي را به علت خاصيت حل‌كنندگي كه بر روي اسيد اوريك دارد، تسهيل مي‌كند. به اين دليل خوردن اين سبزي براي كساني كه مستعد سنگ كليه هستند، بسيار مفيد است.



هنگام خريد

تا به حال شلغم خريده‌ايد؟ به‌نظر شما يك شلغم خوب بايد چه ويژگي‌هايي داشته باشد؟ شلغم بايد پر و سنگين باشد، بنابراين اگر وسط آن شل بود و با فشار انگشت فرو مي‌رفت، آن را نخريد. حتي شلغم پلاسيده و مانده را استفاده نكنيد چون اگر آن را پخته و مصرف كنيد در روده‌ها توليد نفخ مي‌كند. پوست خارجي شلغم بايد براق و شفاف باشد. شلغم بايد سنگين باشد و وقتي وسط آن را بريدند درونش روشن و شفاف به‌نظر برسد. براي تهيه شلغم ابتدا آن را شسته و درسته در ظرف قرار مي‌دهيم و با چنگال سوراخ‌هايي در آن ايجاد مي‌كنيم. سپس ظرف را با درپوش به مدت 15-20 دقيقه با قدرت 100 درصد در مايكروويو مي‌گذاريم. در اين فاصله يك بار شلغم را زير و رو مي‌كنيم. به‌علاوه اگر خواستيد شلغم‌ها را آبپز كنيد، از آب كم استفاده كنيد و به هيچ عنوان به آن نمك نزنيد زيرا موجب دير پخته‌شدن آنها مي‌شود. شغلم اشتهاآور است به اين دليل ترشي آن بهترين نوع ترشي است، زيرا براي معده و روده‌ها مفيد بوده و اشتها را تقويت مي‌كند.
__________________

بالاخره گياه خوار باشيم يا نباشيم ؟

گوشت یکی از مهمترین منابع پروتئین حیوانی محسوب می شود . غنی بودن گوشت از پروتئین های ارزشمند ، که حاوی اسیدهای آمینه ضروری برای بدن ( چون در بدن انسان ساخته نمی شود ) نظیر هیستیدین ، ایزولوسین، لوسین، متیونین، تریپتوفان و همچنین چربی ها که به عنوان یک منبع انرژی زا برای بدن محسوب شده و حاوی اسیدهای چرب نظیر اسد نیلولئیک، اسید لینولنیک و اسید آرشیدونیک می باشند و مواد معدنی نظیر فسفات‌ها و سلوفات‌ها و ویتامین‌ها بخصوص ویتامین‌های گروه B و هیدرات کربن ( گلیکوژن) ، نشان دهنده ارزش و اهمیت این فراورده مهم در تغذیه انسان است . البته با توجه به نظرات پزشکان ، گوشت قرمز به علت دارا بودن اسیدهای چرب اشباع و بالا بردن کلسترول خون در صورت مصرف زیاد می تواند عوارضی را برای انسان ایجاد کند بنابراین تعادل در مصرف آن توصیه می شود .

مصرف سرانه گوشت :
مصرف سرانه گوشت به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین این عوامل درآمد سرانه و عادات غذا خوردن ملل می باشد. در بعضی از کشورها نیز مذهب عامل مهمی است برای مثال در هندوستان گاو ، مقدس بوده و گوشت آن مصرف نمی شود در کشورهای اسلامی گوشت خوک مورد استفاده قرار نمی گیرد . مصرف سرانه گوشت در آمریکا بالا و در حدود 45 کیلو گرم می باشد، در حالی که در اکثر کشورهای اروپایی مصرف سرانه گوشت کمتر از 30 کیلو گرم است و در چین مصرف سرانه گوشت کمتر از 4 کیلوگرم می باشد. مصرف سرانه گوشت قرمز در ایران طبق برآورد کارشناسان در حدود 14ـ 13 کیلوگرم است .
بهداشت گوشت:
یکی از مهمترین عواملی که در بهداشت گوشت نقش اساسی را دارا است کشتارگاه‌ها می باشند. در یک دسته بندی می توانیم کشتارگاه‌های دام را به سه دسته سنتی ، نیمه صنعتی و صنعتی تقسیم کنیم . در کشتارگاه‌های سنتی عملیات کشتار دام در وضعیت کاملا غیر بهداشتی صورت می گیرد و مصرف گوشت حاصل از این کشتارگاه‌ها به هیچ وجه توصیه نمی شود، همین طور کشتارهایی که خارج از حیطه نظارت سازمان دامپزشکی و در محل های خارج از کشتارگاه صورت می گیرد و می توانند عامل آلودگی و بیماری انسان باشند. کشتارگاه‌های نیمه صنعتی به کشتارگاه‌هایی اطلاق می شود که عملیات پوسکنی دام بر روی خط کشتار ( ریل) صورت می گیرد و بنابراین آلودگی ثانوی گوشت ( نظیر کشیده شده لاشه دام روی زمین ) کم می شود ولی کشتارگاه‌های صنعتی که خوشبختانه در سالهای اخیر در کشور ایران رو به افزایش است دارای چهار سیستم خط کشتار بهداشتی ، تجهیزات برودتی ( پیش سرد کن، تونل، انجماد و سردخانه ) تصفیه فاضلاب و تبدیل ضایعات می باشند . این کشتارگاه‌ها از جنبه تهیه و فرآوری گوشت بهداشتی و سالم و با توجه به نظرات دقیق سازمان دام پزشکی مورد تایید هستند به علاوه این که لاشه پس از کشتار و شستشو مدت 24 ساعت در درجه حرارت 4 ـ درجه سانتی گراد ( پیش سردکن) نگهداری شده و چنانچه سلامت آن پس از طی این مدت تأیید شود، بسته بندی شده و جهت عرضه به بازار مصرف می آید و چنانچه قرار باشد گوشت به صورت منجمد نگهداری شود پس از عملیات بسته بندی در تونل انجماد که درجه حرارت آن حدود 40 درجه سانتی گراد زیر صفر است به مدت زمان لازم نگهداری می شود . چنین گوشتی قابلیت ماندگاری بالا ( تا چند ماه) در سردخانه را دارد . کشتارگاه‌های صنعتی نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارند زیرا ضایعات حاصل از کشتار دام نظیر خون و اجزای گوشتی غیر قابل مصرف در محل تبدیل ضایعات به پودر گوشت تبدیل می شود که علاوه بر قرار گرفتن مجدد در چرخه اقتصادی از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری به عمل می آید و فاضلاب حاصل از کشتار در تصفیه خانه های مجهز تصفیه شده و پس آب حاصله به مصرف کشاورزی می رسد. بجهت رعایت بهداشت توصیه می شود از خرید گوشتهایی که به صورت لاشه در قصابی ها عرضه می شود خودداری شود زیرا احتمال آلودگی ثانویه حتی پس از خروج از کشتارگاه وجود دارد . مصرف گوشت های قطعه بندی شده که در ظرفهای یک بار مصرف ارائه می شوند حاوی برچسب‌هایی هستند که نشان دهنده رعایت شرایط بهداشتی و نظارت دامپزشکی است توصیه می شود. گوشت سالم و بهداشتی رنگ و بوی طبیعی و شکل فیزیکی طبیعی داشته و عاری از هر گونه امعاء و احشاء است و کاملاً تمیز و بدون آثار خون مردگی می باشد . نباید در داخل بسته های گوشت خونا‌به وجود داشته باشد و بسته بندی نیز طوری باشد که گوشت را در مقابل نفوذ طعم ، بو، رنگ و سایر عوامل خارجی محافظت کرده و از خشک شدن و تبخیر سطحی جلوگیری کرده و بتواند خواص حسی و ظاهری و سایر ویژگی‌های گوشت را حفظ و همچنین گوشت را در برابر آلودگی های میکروبی و سایر آلودگی ها نگهداری کند. در ایران علاوه بر نظارت دامپزشکی ، دامها با ضوابط و موازین اسلامی کشتار می شود .
قطعات گوشت:
در یک تقسیم بندی کلی ، لاشه گوساله به قطعات زیر که بر حسب کیفیت و در نتیجه قیمت گوشت ذکر شده است تقسیم بندی می شود.
1 ـ فیله: که حدود یک درصد از وزن لاشه را شامل می شود . هنگام استخوان گیری فیله را از استخوان های کمر جدا می کنند . فیله به سه قسمت سر، میانی و انتهایی تقسیم می شود .فیله استیک از قسمت سر فیله درست می شود .
2 ـ راسته : که حدود ده درصد از وزن لاشه را تشکیل داده و علاوه بر کباب که در کشور ما از راسته درست می کنند در کشورهای خارجی جهت تهیه روست بیف
( Roast beef ) استفاده می شود .
3 ـ ران : این بخش حدود 30 درصد از وزن لاشه بوده و از ماهیچه‌های پا و لگن تشکیل می شود که خود به قسمت هایی مانند گرد ران و کعب ران تقسیم می شود .
4 ـ سردست : این بخش حدود 27 درصد از وزن لاشه را تشکیل می دهد و شامل ماهیچه های دست و شانه می باشد. قطعات سردست در کشورهای مختلف جهان به صورت متفاوت و به قطعات کوچک تر تقسیم شده و به فروش می رسد.
5 ـ گردن : این بخش نیز حدود 10 درصد از وزن لاشه بوده و شامل ماهیچه‌‌هایی است که از مهره های یک تا هفت گردن را می پوشانند . این قسمت بیشتر مصرف صنعتی ( سوسیس، کالباس، همبرگر ) داشته و همچنین برای تهیه گوشت چرخ شده یا خورش نیز به کار می رود .
6 ـ قلوه‌گاه : شامل دنده ها و ماهیچه‌های شکم بوده و حدود 22 درصد از وزن لاشه را تشکیل می دهد و چون میزان چربی آن به نسبت بالاست ، پیش ترین مصارف صنعتی داشته و در فراوردهای گوشتی مصرف می شود . البته از قلوه گاه برای مصرف گوشت به صورت چرخ کردن نیز استفاده فراوان می شود .
مشخصات بهداشتی گوشت
گوشت خوب نباید دارای رنگ صورتی کم رنگ باشد زیرا نشانه این است که حیوان ذبح شده از بیماری کشنده‌ای رنج می برده ، در عمق گوشت هرگز نباید رنگ ارغوانی کم رنگ مشاهده شود زیرا نشانه این است که حیوان با داشتن خون در خودش تلف شده و از تب حاد رنج می برده است . گوشت باید دارای بوی کم و یا اصولاً بدون بو باشد و بوی متصاعد شده از آن نباید مشمئز کننده باشد. گوشت خوب باید به هنگام تماس با دست محکم بوده و دارای قابلیت ارتجاع باشد و نباید در تماس ، انگشت را مرطوب سازد . مغز استخوان باید محکم ، صفت و سخت و دارای رنگ قرمز گل سرخی روشن باشد .
گوشت گاه دارای قوام محکم بوده و سطح برش ، ظاهر درخشان دارد بوی اختصاصی ، رنگ قرمز اشباع شده یا رنگ کم متمایل به قهوه‌ای و مخلوط شدن چربی با عضلات در این قبیل گوشتها به چشم می خورد . مغز استخوان رنگ سفید تا زرد مایل به قرمز را دارا می باشد.
به علت جلوگیری از فساد گوشت بعد از کشتار دام ، باید لاشه بلافاصله به پیش سردکن منتقل شده و پس از مدت زمان و فرایند لازم ، عملیات استخوان گیری ، بسته بندی و کارتن گیری و انجماد و ذخیره سازی صورت گیرد .
چند توصیه :
1 ـ به هیچ وجه گوشت بسته بندی نشده خریداری نکنید .
2 ـ در هنگام خریدن گوشت بسته بندی شده به خصوصیات ظاهری گوشت و بسته بندی دقت کنید.
3 ـ از خرید گوشت به مقدار زیاد خودداری کنید تا گوشت مصرفی شما همواره تازه باشد.
4 ـ در مصرف گوشت قرمز حد اعتدال را رعایت کنید تا از عوارض مصرف زیاد در امان باشد.

اطلاعات مفيد درباره خوراكيها 2

11 ماده غذايي
افزايش دهنده طول عمر

ـفـکـر مـی کنـید راز زندگی جاودان کشف شده است؟ در فیـلـم های سینـمـایــی مثل "آسمان وانیلی" و "آستین پـاورز" مـــی بینیم که می توان با منجمد کردن جسم به آن زنـدگـی جـــاوید داد. اما هیچگاه خود را از این تخیلات دور نمیکنیم تا ببینیم که در دنیای واقعی چطور میتوانیم طولانی زندگی کنیم.
خوب است بدانید که با خوردن بعضی مواد غذایی می توانید به این مسئله کمک کنید و به طول عمرتان بیفزایید.
این مواد غذایی که به خاطر همین مسئله مشهور شده اند، حاوی دسته ای ویتامینها و مواد شیمیایی مخصوص هستند که به شما برای مقابله با بسیاری از بیماری های کشنده کمک می کند. در اینجا به دسته ای از این مواد غذایی اشاره می کنیم.

1-سیب
محتویات: سیب سرشار از آنتی اکسیدان هایی مثل کورستین است. همچنین حاوی فیبرهای قابل حل مثل پکتین می باشد.
اثرات آن روی سلامتی: کورستین که یکی از بهترین آنتی اکسیدان ها به شمار میرود، از ابتلا به سرطان و از لخته شدن خون جلوگیری می کند. پکتین نیز سطح کلسترول خون را پایین می آورد و سموم سرطان زا را از جریان خون دفع می کند.
بهترین راه استفاده: بهتر است سیب را به حالت خام و با پوست استفاده کنیم چون کورستین در پوست سیب موجود است.

2-آوکادو
محتویات: آوکادو حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است و حتی بیش از موز پتاسیم در خود دارد.
اثرات آن روی سلامتی: نه تنها باعث صافی و نرمی پوست می شود، بلکه از بالا رفتن فشار خون، بیماری های قلبی و انواع بخصوصی از سرطان ها به ویژه سرطان روده نیز جلوگیری می کند.
بهترین راه استفاده: فقط کافی است که پوست آن را کنده و خام بخورید. می توانید آن را با گوجه فرنگی، آبلیمو، فلفل هالپانو و نمک نیز ترکیب کرده و سس گواکامولی از آن بسازید.

3-موز
محتویات: موز حاوی مقدار زیادی پتاسیم، منیزیم و فلیت است.
اثرات آن روی سلامتی: پتاسیم از بالا رفتن فشار خون جلوگیری کرده و احتمال سکته را پایین می آورد. فلیت به رشد صحیح بافت ها کمک کرده و از ایتلا به بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری می کند.
بهترین راه استفاده: دقیقاً مثل میمون ها به راحتی موز را پوست کنده، بخورید و لذت ببرید. به نظر می رسد که میمون ها بیش از آنچه ما فکر می کنیم باهوش هستند.

4-تخم مرغ
محتویات: تخم مرغ حاوی مقدار قابل توجهی کولین، پروتئین، کاروتینوئید و زآکسانتین می باشد.
اثرات آن روی سلامتی: فایده ی عمر طولانی چیست اگر حتی نتوانید به یاد بیاورید که دندان مصنوعی هایتان را کجا گذاشته اید؟ خوردن تخم مرغ به شما کمک می کند. کولین موجود در تخم مرغ به حفظ حافظه در زمان پیری کمک می کند. کاروتینوئید نیز از ابتلا به بیماری های چشمی مربوط به پیری مثل آب مروارید جلوگیری می کند.
بهترین راه استفاده: تخم مرغ را می توانید به حالت آب پز، جوشانده یا خاگینه استفاده کنید. فقط به یاد داشته باشید که پختن آنها با مقدار زیادی کره یا روغن برایتان ضرر دارد.

5-سیر
محتویات: سیر هم حاوی مقدار زیادی از آنتی اکسیدان ها می باشد.
اثرات آن روی سلامتی: سیر از لخته شدن خون جلوگیری کرده و خطر سکته را کاهش می دهد. همچنین با کشتن سلول های سرطانی مقدار زمان زنده ماندن را در افراد سرطانی افزایش می دهد.
بهترین راه استفاده: بهتر است که سیر را به حالت خام استفاده کنید. می توانید آن را خرد کرده و به محتویات سالادتان اضافه کنید.

6-لوبیا قرمز
محتویات: حاوی مقدار زیادی فیبر قابل حل می باشد.
اثرات آن روی سلامتی: فیبر به حفظ سلامتی سیستم گوارشی کمک بسیاری میکند و یک سیستم گوارشی سالم نیز از ابتلا به دیابت و سرطان روده جلوگیری میکند. فیبر قابل حل همچنین کلسترول و قند خون را پایین می آورد.
بهترین راه استفاده: هم لوبیای خشک و هم لوبیای کنسرو شده این اثرات خوب را روی سلامتی می گذارند. خوب است که مقداری از این لوبیاها را هم در غذاهای مورد علاقه تان بیندازید یا آنها را به غذاهای مکزیکی اضافه کنید.

7-گردو
محتویات: گردو حاوی مقدار قابل توجهی اسید چرب امگا 3 است.
اثرات آن روی سلامتی: اسید چرب امگا 3 نه تنها از لخته شدن خون و ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری می کند، همچنین می تواند از افسردگی و ورم مفاصل هم جلوگیری کند.
بهترین راه استفاده: بهتر است که گردو را به حالت تازه بعد از بیرون آمدن آن از پوست استفاده کنید، اما تا دو هفته بعد از بیرون آمدن از پوست هم می توانند تا حدودی تازگی خود را حفظ کنند به شرط اینکه در مکان های خشک و خنک نگهداری شوند. از گردو می توانید برای تزئین روی سالاد هم استفاده کنید.

8-محصولات سویا و توفو
محتویات: حاوی هورمون های گیاهی ایزوفلاون می باشد.
اثرات آن روی سلامتی: سویا به پایین آمدن میزان Ldl ناسالم در کلسترول خون کمک می کند که فشار خون را پایین آورده و احتمال حملات قلبی را نیز کاهش می دهد.
بهترین راه استفاده: توفوی سفت بهترین منبع سویا می باشد و برخلاف باور عموم توفو طعم بدی ندارد.

9-انگور قرمز
محتویات: انگور قرمز حاوی آنتی اکسیدان های قوی کاتچین و نوعی پلی فنول به نام رسیراترول می باشد.
اثرات آن روی سلامتی: کاتچین به از بین بردن رادیکال های آزاد کمک کرده و از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند. تحقیقات جدید نیز نشان می دهد که رسیراترول میزان کلسترول خون را کاهش می دهد و از پیشرفت سرطان های پوستی و سایر سرطان ها جلوگیری می کند.
بهترین راه استفاده: نوشیدن یک یا دو لیوان آب انگور در روز برای این منظور کافی است. اما مصرف بیشتر از این میزان می تواند اثرات خوب این ماده را از بین ببرد.

10-اسفناج
محتویات: اسفناج یکی از سالم ترین سبزیجات به حساب می آید. به اندازه ی سیر در خود آنتی اکسیدان داشته و منبع خوبی برای اسید فولیک و ویتامین های A و C به شمار می رود.
اثرات آن روی سلامتی: اسفناج تاثیرات بسیار مثبتی روی سلامتی شما دارد. با سرطان، بیماری های قلبی و اختلالات مغزی مبارزه می کند.
بهترین راه استفاده: اسفناج خام یا بخارپز شده بهترین نوع خوردن این ماده ی مفید غذایی می باشد. می توانید آن را با گوجه فرنگی، گردو و تخم مرغ آبپز ترکیب کرده و سالادی خوشمزه بسازید.

11-رازیانه
محتویات: رازیانه که جزء سبزیجات ایتالیایی است، حاوی مقدار زیادی ویتامین A، کلسیم، پتاسیم و آهن می باشد.
اثرات آن روی سلامتی: رازیانه به برطرف کردن مشکلات گوارشی کمک می کند. آهن و ویتامین A موجود در این گیاه به سلامت پوست و ناخن کمک بسزایی می کند. از خستگی و کم خونی نیز جلوگیری می کند.
بهترین راه استفاده: رازیانه را می توانید به صورت های مختلفی استفاده کنید: خام، بخار پز شده یا سرخ شده.

اطلاعات مفيد درباره خوراكيها 1

حفاظت در برابر سرطان: به نظر می رسد مواد شیمیایی (ایندول ، ایزوتیوسیانین ها ، گلوکوزینولات ها ، دیتیولتیون ها ، و فنل ها) که به طور طبیعی در بروکلی ، کلم ، گل کلم و سبزیجات چلیپایی با جلوگیری از تشکیل مواد سرطان زا در بدن و یا با ممانعت از رسیدن این مواد یا واکنش آنها با بافت های حساس بدن و یا با جلوگیری از تبدیل سلول های سالم به نوع بدخیم ، احتمال ابتلا به انواع سرطان را کاهش می دهند.
همه سبزیجات چلیپایی حاوی سولفورافان هستند. این ترکیب جزء خانواده ایزوتیوسیانات هاست.
میزان توصیه شده مصرف بروکلی برای دریافت مقدار کافی سولفارافان از این گیاه ، هفته ای هفتصد گرم است اما در سال 1997 محققان دانشگاه جان هاپکینز دریافتند بذر و جوانه های سه روزه بروکلی حاوی ترکیبی هستند که در اثر خرد شدن گیاه به سولفورافان تبدیل می شوند.
مقدار سولفورافان موجود در پنج گرم جوانه سه روزه بروکلی معادل میزان یافت شده در 150 گرم بروکلی رسیده است.
• کاهش خطر نواقص مادرزادی : هر ساله بسیاری از کودکان با نقص لوله عصبی متولد می شوند که به عدم دریافت فولات کافی توسط مادران آنها طی بارداری مربوط می شود.
به همین سبب به زنانی که قصد باردار شدن دارند توصیه می شود پیش از بارداری تا پایان آن مکمل های اسید فولیک دریافت کنند.
یکی از منابع مفید این ویتامین بروکلی است. یک جوانه بروکلی خام 107 میکروگرم فولات دارد که 50 درصد بیشتر از میزان توصیه شده برای یک فرد بزرگسال است.
• کاهش خطر حمله قلبی : تحقیقات نشان داده اند دریافت روزانه 400 میکروگرم اسید فولیک و 3 میلی گرم ویتامین ب-6 از مکمل ها یا مواد غذایی احتمال ابتلا به حمله قلبی را کاهش می دهد و بروکلی یکی از منابع ویتامین ب-6 است که می تواند در این پیشگیری موثر باشد.
بطور کلی اجزاء مفید موجود در بروکلی به ترتیب مقدارشان عبارتند از: ویتامین c ، ویتامین k ، ویتامین a ، فولات ، فیبر ، منگنز ، تریپتوفان ، پتاسیم ، ویتامین ب-6 ، ویتامین ب-2 ، منیزیم ، پروتئین ، اسیدهای چرب امگا – سه ، ویتامین b5 ، آهن ، کلسیم ، ویتامین ب-1 ، ویتامین ب -3 ، روی ، ویتامین e ، و بالاخره میزان کالری آن 43 درصد است. (مقادیر فوق برای یک فنجان بروکلی در نظر گرفته شده است).
لازم به ذکر است که سبزیجات چلیپایی از جمله بروکلی ترکیبات شیمیایی دارند که از تشکیل هورمون های تیروئید جلوگیری کرده باعث بزرگی غده تیروئید می شوند.
این مواد که گواتروژن نام دارند برای افراد سالم خطرناک نیستند اما برای افرادی که داروی تیروئید مصرف می کنند ممکن است مشکل آفرین باشند.

تجارت الكترونيك

نواع تجارت الکترونیک
Business to business

B2B

تجارت فروشنده با فروشنده

B2B اولین خرید و فروش معاملات الکترونیکی است و هنوز هم طبق آخرین آمار بیشترین عایدی را کسب می کند. در B2B تجار نه تنها مجبورند مشتریان خود را بشناسند، بلکه باید واسطه ها را نیز شناسایی کنند. در این مدل همه ی شرکاء و خدمات مرتبط با تجارت بین المللی از قبیل: تأمین کنندگان، خریداران، فرستندگان دریایی کالا، لجستیک (پشتیبانی)، خدمات (سرویس های) بازرسی، اخبار بازاریابی و کاربریهای نرم افزار را که موجب سهولت در امور تولید، خرید و فروش می گردند در یک محل گرد هم می آیند.

B2B در جایی استفاده می گردد که بخواهیم خرید و فروش عمده را به کمک تجارت الکترونیکی انجام و خارج از حیطه خرده فروشان عمل نماییم. چرا که خرده فروشی در اینترنت با خطرات بسیار همراه است زیرا مشتریان تمایل ندارند تا همه چیز را از روی اینترنت خردیداری کنند و فقط روی برخی از اجناس دست می گذارند و سایر موارد برایشان اهمیت چندانی ندارد. شرکت Cisco یکی از اولین شرکت های بزرگی بود که در جولای 1996 سایت تجارت الکترونیکی خود را راه اندازی کرد و بعد از آن تلاش جدی، بقیه ی شرکت ها برای چنین امری آغاز شد. یک ماه بعد شرکت های کامپیوتری عظیمی نظیر Microsoft و IBM نرم افزارهای تجاری خود را که امکان انجام فروش از طریق اینترنت را فراهم می کرد به بازار عرضه نمودند.

Forrester Research که به تجزیه و تحلیل فعل و انفعالات در بخش فناوری مشغول است در 1999 تخمین زد که حجم مبادلات B2B تا سال 2004 در ایالات متحده به یک تریلیون دلار و در سال بعد از آن به 2/7 تریلیون دلار برسد. دولت استرالیا با همکاری شرکت معتبر ITOL قصد دارد در یک برنامه 5 سال مبلغ 6/6 میلیون دلار برای زیر ساخت های تجارت الکترونیک هزینه کند. این مبلغ صرف برنامه B2B خواهد شد. به صورت طبیعی در B2B فروش مستقیم، منبع اصلی درآمد به حساب می آید، مانند وقتی که یک فروشنده محصول خود را به یک فروشنده دیگر مستقیماً می فروشد. با این وجود وب می تواند روی فروش مستقیم تأثیر بگذارد و این قاعده را بر هم بزند.

در این نظام جدید اقتصاد جهانی که به سمت تداوم ارتباطات الکترونیکی در حال پیش روی است مشکلاتی نیز وجود دارد. از جمله اینکه رو در رو نبودن مشتری و فروشنده باعث می شود تا معامله به صورت گیرد. این مشتریان برای دریافت اطلاعات بیشتر باید به تلفن به مرکز اصلی وصل شوند، اما هیچ تضمینی برای اینکه کسی آن سوی خط باشد وجود ندارد.



Business to Consumer

B2C

تجارت فروشنده با مصرف کننده

بیشترین سهم در انجام تجارت الکترونیکی از نوع B2C را خرده فروشی تشکیل می دهد. این نوع تجارت با گسترش وب به سرعت افزایش پیدا کرد و اکنون به راحتی می توان انواع و اقسام کالاها از شیرینی گرفته تا اتومبیل و نرم افزارهای کامپیوتری را از طریق اینترنت خریداری کرد. B2C از حدود 5 سال پیش با راه اندازی سایت هایی چون amazon و CDNOW آغاز شد. Jeff Bezor مؤسس شرکت amazon، سایت خود را فقط برای فروش کتاب از طریق اینترنت راه اندازی کرد و این ایده ساده مقدمه ای بود برای یک تحول جهانی.

در تجارت الکترونیکی B2C در یک طرف معامله، تولید کننده (فروشنده) محصول و در طرف دیگر، خریدار (مصرف کننده نهایی) قرار دارد. موفقیت در این مدل وابسته به تجربیاتی است که به مشتری ارائه می گردد . باید به مشتری سرویس های ارائه گردد که در مدل سنتی به آنها خود خو گرفته است و شرایط مشابه را به وجود آورد. شرکت هایی نظیر amazon و REI روی شهرت خود محیط نیرومند online را تدارک دیده اند که بتوانند رضایت بی چون و چرای مشتری را جلب نمایند. شکل دیگر تجربیات Online مشتری این است که رابطه تصویری با مشتری به درستی انتخاب گردد. متن و گرافیکی که مشتری باید با آن به جای فروشنده تبادل نظر کند باید خوب طراحی شده باشد.

پس از هک شدن بسیاری از وب سایت های خرده فروشان اینترنتی مانند Creditcards و egghead و ... بسیاری از مشتریان نسبت به دزدیده شدن اطلاعات شخصی شان توسط هکرها بسیار حساس شده اند، که این امر باعث کاهش معاملات الکترونیکی در مقاطع و فواصل زمانی زیادی شده، اما معاملات را به نقطه صفر نرسانده است و مردم هنوز از فروشگاه های Online استفاده می کنند.

هم اکنون این روش در کشور ما موجود است و مورد استفاده قرار می گیرد و در این روش خریدار به طور مستقیم با توزیع کننده از طریق اینترنت وارد معامله می شود. هم اکنون سازمانی هایی مانند شهروند چنین خدماتی را ارائه می کنند، اما این خدمات هنوز به صورت عامله در میان ما جا نیفتاده است. حتی میان کاربران حرفه ای اینترنت در ایران استفاده از این خدمات کمتر مرسوم است.



Consumer to Consumer

C2C

تجارت مصرف کننده با مصرف کننده

در این مدل تجارت الکترونیکی، مزایده ها و مناقصه های کالال از طریق اینترنت انجام می گیرد. مدل C2C شبیه نیازمندیهای طبقه بندی شده یک روزنامه و یا شبیه به یک دکه در بازار دست دوم یا سمساری است. ایده اصلی این مدل این است که مصرف کنندگان با یکدیگر بدون واسطه به خرید و فروش بپردازد. ebey غول حراجی Online بزرگ ترین نمونه اولیه مدل C2C می باشد. ebey خود چیزی نمی فروشد و به عنوان واسطی بین خریداران و فروشندگان به ارائه محصولاتتی در حراجی Online عمل می کند. به عنوان مثال ebay اجازه می دهد فروشنده قیمت اولیه خود را در حراجی قرار دهد و سپس شرکت کنندگان در حراج قبل از اتمام مدت باید روی کالای به حراج گذاشته شده اظهار نظر کنند. سایت های اینترنتی دیگر نظیر Autobytel و Carsmart نمونه هایی از مدل C2C می باشد.

به دلیل ناچیز بودن هزینه تبلیغات در اینترنت استفاده از مدل C2C توسط کاربران اینترنتی جهت فروش کالاهای مورد نظر خود توجه قرار گرفته است.



Consumer to Business

C2B

تجارت مصرف کننده با فروشنده

در حالیکه بازار مصرف کننده Online روز به روز در حال گسترش است، بسیاری از خریداران دریافته اند که شیوه انتخاب محصول بسیار گسترده و ممکن است آنان را غوطه ور سازد. چرا که وقتی مصرف کنندگان، سایت هایی را در ارتباط با فروش محصول مورد نظر خود می یابند، یافتن خود محصول در آن سایت و به دست آوردن قیمت محصول اغلب کار دشوار است.

بنابراین جهت راحت تر نمودن امر خرید، نیاز به روشهای جدید خرید و فروش اینترنتی Online است که در آژانس های فروش به سوددهی منتهی شود بایستی از یک استرتژی فروش استفاده نمایند مانند Priceline که خود را با این استراتژی تطبیق داده است.



Peer to Peer

P2P

تجارت نقطه به نقطه

مدل تجارت الکترونیکی P2P برای تسویه حساب کردن شرکت کنندگان در حراج با فروشنده است که مشهورترین آنها سرویسی است به نام Paypal. تجارت P2P در چهار چوبی کار می کند که افراد بتوانند مستقیماً باهم پول رد و بدل کنند و در حالیکه سهم اصلی داد و ستد پولی را نقل و انتقالات رو در رو بعهده دارد، فناوری تلفن های همراه تعداد افراد بیشتری را در داد و ستد غیر حضوری سهیم می کند. قبل از Paypal بسیاری از تاجران Online در قد و قواره های متفاوت پرداخت مشتریها را از طریق حساب کارت های اعتباری تجارت دریافت می کردند.

با استفاده از سخت افزار Mondex که زیر مجموعه Mastercard می باشد، کاربران قادرند نقل و انتقالاات الکترونیکی پولی خود را انجام دهند و پول خود را از یک کارت اعتباری به کارت اعتباری دیگر منتقل نمایند. تحوه استفاده از تلفن همراه بدین صورت است که به جای فناوری GSM که استاندارد معمول ارتباطی تلفن همراه در بسیاری از کشورها به ویژه در اروپاست، فناوری دیگری تحت پروتکل بکارگیری نرم افزار کاربردی از طریق تجهیزات بی سیم (Wireless Application Protocol)که به اختصار WAP نامیده می شود، جایگزین می گردد. در این شیوه جدید، هر تلفن همراه از طریق مرکز تلفن با یک کامپیوتر سرویسگر مرتبط می شود و می تواند نرم افزار مورد نیاز کاربر خود را بر روی کامپیوتر مذکور فعال نماید. بدین ترتیب استفاده کننده می تواند اطلاعات خود را از طریق کامپیوتر سرویسگر که خود از طریق اینترنت و یا شبکه های ارزش افزوده (VAN) به مراکز تجاری و خدماتی متصل است ارسال و یا دریافت نماید.



Business to Administration

B2A

تجارت فروشنده با اداره

این نوع تجارت الکترونیکی شامل تمامی مبادلات تجاری ــ مالی بین شرکت ها و سازمان های دولتی است. تأمین نیازهای دولت توسط شرکت ها و پرداخت عوارض مالیات ها از جمله مواردی است که می توان در این گروه گنجاند. تجارت B2A در حال حاضر دوران کودکی خود را طی می کند ولی در آینده ای نزدیک زمانی که دولت ها به ارتقاء ارتباطات خود تمایل و توجه نشان دهند، به سرعت رشد خواهد نمود.



Consumer to Administration

C2A

تجارت مصرف کننده با اداره

مدل تجارت الکترونیکی C2A هنوز پدیدار نشده است. ولی به دنبال رشد انواع B2C و B2A، دولت ها احتمالاً مبادلات الکترونیکی را به حیطه هایی همچون جمع آوری کمک های مردمی، پرداخت مالیات بر درآمد و هر گونه امور تجاری دیگری که بین دولت ها و مردم انجام می شود، گسترش خواهند داد.

با تجربه و آزمایش تمام مدل های تجاری Online که تا کنون بیان شد، مشخص است که با وجودی که تجارت الکترونیک که پدیده تقریباً جدید و نوپاست اما بسیار فعال است. دانشمندان صنعتی معتقدند که یافتن منابع درآمد Online مطمئن، با سعی و خطا آزمایش می شود. مدل های B2C و B2B بیشترین توجه را امروزه به خود جلب کرده اند ولی مدل های دیگر هنوز در حال تعدیل استراتژیهایشان هستند و روشهایشان را گسترش می دهند. به هر حال عاقلانه است که ما راجع به 5 سال ابتدای کار تجارت الکترونیک مانند 5 سال ابتدای زندگی یک کودک بیندیشیم.



مزایای تجارت الکترونیکی از نوع B2C

تجارت الکترونیکی یک فناوری برای تغییر است. شرکت هایی که از آن به هدف ارتقاء سیستم فعلی خود استفاده می کنند از مزایای آن بطور کامل بهره نخواهند برد. بیشترین امتیازات تجارت الکترونیکی نصیب سازمان هایی خواهد شد که می خواهند روش و ساختار تجارت خود را تغییر داده و آن با تجارت الکترونیکی همگون سازند.

* از دید خریداران فروشگاههای الکترونیکی، مهمترین امتیازاتی که می توان به تجارت الکترونیکی منسوب کرد که عبارتند از:

1- کاتالوگ و مشخصات کالاها به سهولت قابل دسترسی و مشاهده بوده و مشتری همچنین قادر است براساس ویژگیهای متعدد (همچون نام، نوع، رنگ، وزن، قیمت و ...) کالای مورد نظر خود را جستجو نماید. توضیح کالاها می تواند به همراه تصاویر متعدد بوده و در عین حال می تواند شامل تصاویر سه بعدی نیز باشد که مشتری از زوایای گوناگون کالای مورد نظر را مشاهده نماید.

2- کالاها و خدمات می توانند توسط بقیه خریداران نظر دهی شوند و مشتری قادر است از نظرات بقیه خریداران در مورد کالای مورد نظر خود مطلع شود.

3- خرید از فروشگاه می تواند بصورت 24 ساعته و در تمام روزهای هفته انجام گیرد.

4- بعضی از محصولات (همچون نرم افزار، کتابهای الکترونیکی، موسیقی، فیلم، ...) در همان زمان خرید قابل دریافت از سایت فروشگاه هستند.

5- کالاها معمولاً از فروشگاههای فیزیکی ارزان تر خواهد بود (به علت کم بودن هزینه های سربار فروشگاه و زیاد بودن تعداد خریداران).

6- فشار و استرس معمول در هنگام خرید از یک فروشگاه فیزیکی، به هنگام خرید از یک فروشگاه الکترونیکی وجود نخواهد داشت.

7- مقایسه انواع گوناگون یک کالای خاص در فروشگاههای مختلف می تواند به راحتی انجام گیرد. فاصله بین این فروشگاهها به اندازه یک Click است.

8- خریدار قادر است کلیه فروشگاهها را برای یافتن مناسب ترین قیمت بری کالای مورد نظر خود جستجو کند.

9- خریدار پس از انتخاب کالا، بسادگی و با فشردن چند کلید قاد به انجام سفارش و پرداخت هزینه ها بوده و بعد از مدت معینی کالای خریداری شده را در منزل خود دریافت خواهد کرد.

10- بعد از دریافت کالا، اگر مشکلی در کالای دریافت شده موجود باشد، خریدار می تواند به سایت فروشگاه مراجعه کرده و از امکانات ارجاع کالا استفاده نماید.

از دید فروشندگان و صاحبان فروشگاههای الکترونیکی، موارد زیر نیز بعنوان امتیازات تجارت الکترونیکی محسوب می گردند:

1- هزینه راه اندازی فروشگاه الکترونیکی بسیار کمتر از فروشگاههای فیزیکی است.

2- مشتریان، منحصر به یک منطقه یا کشور خاص نبوده و محیط فروشگاه با مرزهای جغرافیایی محدود نخواهد بود.

3- رقابت برای جذب مشتری سبب ارتقاء کیفیت محصولات و خدمات خواهد شد.

4- مدیریت فروشگاه و تعیین راهکارهای آتی کاملاً ساخت یافته می گردد.

5- فروشگاهها قادر خواهند بود مشتریان خود را براساس سلیقه، علاقه و انتخابهای ایشان شناسایی کرده و آنها را در انتخاب کالای مورد نظر خود راهنمایی کنند.

6- اضافه کردن سرویسهای جدید نظیر پشتیبانی خدمات، جوابگویی به سؤالات مشتریان و غیره می تواند به سهولت انجام پذیرد.

7- رقابت و بازاریابی می تواند با ایجاد یک بازار مناسب و حضور جذاب در شبکه جهانی اینترنت انجام گیرد.

8- ارتباط با مشتریان، تولید کنندگان، و دیگر افراد درگیر، می تواند با استفاده از صفحات WEB، نامه های الکترونیکی و EDI تسهیل شود.

9- سفارشات می توانند بصورت الکترونیکی ارسال و دریافت شوند.

10- تعداد مشتریان و خریداران به سرعت قابل افزایش است.

11- نرخ سود در مقابل هزینه های مصرفی افزایش خواهد یافت.

12- ارتباط با تولیدکنندگان کالاها، با حذف واسطه ها، بهینه می گردد.



روشهای ایجاد یک تجارت الکترونیکی از نوع B2C

اجزای اصلی یک تجارت الکترونیکی از نوع B2C عبارتند از یک فروشگاه الکترونیکی (که به شکل صفحات متعدد WEB ساخته شده و توسط مرورگرهای مشتریان مورد استفاده قرار می گیرند) و یک سرویس دهنده WEB که کلیه مسائل مدیریتی فروشگاه و هرآنچه که دید مشتریان به دور است بواسطه آن انجام خواهد گرفت.

بجز این دو جزء اصلی، بسیاری از فروشگاههای الکترونیکی نیازمند یک بانک اطلاعاتی نیز می باشند تا مشخصات کالاها، مشتریان و اطلاعات دیگر را در آن ذخیره کنند. همچنین اجزای فرعی دیگری نیز ممکن است بنا به ویژگی های فروشگاه مورد نیاز باشند. از جمله این اجزاء می توان برای ارسال محصولات و خدمات از طریق اینترنت نام برد.

* فروشنده ای که خواهان راه اندازی یک تجارت الکترونیکی از نوع B2C باشد، به روشهای متعدد می تواند این امر را به انجام برساند. سه روش اصلی برای برقراری یک B2C عبارتند از:

1- خرید یک بسته نرم افزاری آماده که شامل یک فروشگاه الکترونیکی و ابزارهای لازم دیگر باشد.

محصولات Easy cart، InterShop، Open Market و Net Commerce نمونه هایی از این بسته های آماده به شمار می آیند. این محصولات پس از خرید، مطابق سلیقه صاحب فروشگاه تغییر یافته و آماده استفاده بعنوان یک فروشگاه الکترونیکی بر روی اینترنت خواهند شد. بعضی از انواع این بسته های آماده، فروشگاه را ملزم می کنند که به ازای هر فروش، مبلغی را به ایشان بپردازد.

2- سفارش ساخت سیستم به شرکت هایی که اینگونه امور را به انجام می رسانند. با گسترش تجارت الکترونیکی، اینگونه شرکتها نیز رشد سریعی داشته اند و قادرند با استفاده از فناوریهای جدید، در زمانی کوتاه یک فروشگاه الکترونیکی برای متقاضیان بر روی اینترنت راه اندازی نمایند.

3- اجاره قسمتی از یک فروشگاه موجود.

پیشنهاد اقتصادی ما به شما تهیه نرم افزار فروشگاه الکترونیکی IRIran می باشد.